"We waren er echt klaar voor," vertelt voorzitter van Jumping Mechelen, Gunther van Lent. "Alle sponsors waren enthousiast, het programma lag vast en de nodige noodzakelijke voorbereidingen waren getroffen, tot we hoorden dat één van de drie pijlers van ons evenement bleek weg te vallen, het publiek. Dit zorgde er meteen voor dat heel wat standhouders en sponsors beslisten een jaartje te wachten voor onze 40e editie."

Ook Yolande Wauters bevestigt dat het een ramp is. "Ik hoop dat de 40e editie er ooit van komt, want anders wordt ik er echt te oud voor," lacht ze even. "Net als vorig jaar is het opnieuw raar dat ik de kerstperiode samen met familie op een rustig moment kan vieren. Dit was ik de afgelopen jaren niet gewend. Normaal is de kerstperiode mijn meest stressvolle periode."

40 jaar 

"Ik herinner het me nog goed, 40 jaar jonger," lacht de organisator. "Het was echt anders. Toen was het bij ons in Peulis, toen nog een buitenconcours. We waren enorm fier op onze organisatie. Toen werden de startlijsten nog met de typ machine en corrector gemaakt. De evolutie van toen naar het Jumping Mechelen van de afgelopen jaren blijft enorm."

"Ik ben wel enorm verheugd dat we samen met de Vlaamse federatie de nationale ruiters alsnog een alternatief kunnen bieden bij het Azelhof." besluit Wauters. "Ik hoop dat we net als in het verleden enorm tevreden kunnen terugblikken op een geslaagde editie. Ook als is die anders. Ondertussen beginnen we te focussen op de editie van volgend jaar.