De jonge Belgische ruiter Brent Gaublomme mocht de in de barrage de spits afbijten. Hij slaagde er met Caol Ila Birdavenue (v. Eros Platiere) meteen in om een snelle, foutloze ronde af te leggen en finishte in 42,03 seconden. Deze prestatie zou hem uiteindelijk de vierde plaats opleveren. De andere ruiters wisten dus wat hen te doen stond: sneller rijden dan Gaublomme en de nul op het scorebord houden. Ook onze landgenote Liesje Vanderwegen kon met Cayenne JH Z (v. Calvaro Z) de nul op het scorebord houden. Zij wist de tijd van Gaublomme nog iets scherper te stellen en kwam na 41,32 seconden over de eindmeet. Het leek er lang op dat niemand haar tijd nog ging kunnen verscherpen maar daar bracht de jonge Belg Arnaud Gaublomme verandering in. Hij reed zes honderdsten van een seconde sneller met de Zangersheide hengt Plato de Muze (v. Erco) van 'T Roosakker onder het zadel en finishte in 41,26 seconden. 

Daarna was het aan Jeroen Dewinter. Hij reed weliswaar een erg snelle ronde met L'Innocence van'T Meulenhof (v. Diamant de Semilly) onder het zadel, maar zij tikten één balk uit de lepels. Al heel de dag waren het de laatste ruiters die mochten aantreden die met de overwinning aan de haal gingen en dat was ook vandaag niet anders. Micky Morssinkhof en Graziano (v. Baltic VDL) gingen er meteen als een speer vandoor en hielden hun snelle tempo gedurende de hele barrage aan. Hun tijd van 40,15 seconden leverde hen de overwinning op. Arnaud Gaublomme en Plato de Muze (v. Plot Blue) eindigden zo op de tweede plaats. Liese Vanderwegen vervolledigde de top drie. 

Thomas Leemans en Gracchus DM (v. Wandor vd Mispelaere) vervolledigden de top vijf na een foutloze ronde in 44, 56 seconden. 

Klik hier voor de resultaten