Beide paarden werden recentelijk overgenomen van de Zweedse springruiter Evelina Tovek door H-Jumping SA. Met deze aanwinst kijkt Hochstaedter uit naar wat de toekomst haar te bieden heeft. "Ik ben ontzettend blij om met deze fantastische paarden samen te werken," deelt Jennifer op sociale media. "Ik kijk ernaar uit om hun talent te tonen in de komende wedstrijden."

Moeboetoe v/d Roshoeve is een fokproduct van wijlen Erik Laenen van de Roshoeve. De 12-jarige BWP'er maakte in het najaar van 2020, als achtjarige zijn internationaal debuut onder Senne Leys, om een jaar later te verhuizen naar de stallen van Evelina Tovek. Zij maakte al snel de stap naar het vijfsterren circuit, waar ze recent hun eerste overwinning boekte in de CSI5* 1m50 Grote Prijs kwalificatie van Qatar in het begin van dit jaar. 

Winnetou de la Hamente Z werd gefokt door Emmanuel Wera en is een 14-jarige zoon van Winningmood. De Zangersheide-hengst genoot zijn opleiding onder het zadel van de Belgische Dag Keymolen, die hem als zesjarige aan het internationale circuit introduceerde. Aan het begin van 2019 ontdekte Tovek Winnetou, die ze ook al snel tot op vijfsterren niveau bracht. Zij mochten al zeven keer het podium samen delen, met onder andere de winst van de CSI5* 1m55 rubriek van Valkenswaard op hun palmares. 

"Ik wil Evelina Tovek enorm bedanken voor haar vertrouwen. Het is een eer om met deze buitengewone paarden te mogen blijven strijden."

Hun debuut vindt komende week plaats tijdens de Jumping International Polo Club.