Medaillewinnaars wederom aan zet
Op de startlijst staan de zilveren en bronzen medaillewinnaars van vorig jaar, Boleybawn Alvaro (v. Dominator 2000 Z x Crown Z) met amazone Niamh McEvoy (IER) en Ballyshan BF Super Hero met Jason Foley (IER) nu aan zet bij de zesjarigen. Bij de zevenjarigen zal Duits amazone Katrin Eckermann opnieuw meedingen met Iron Dames Cascajall naar de winnaarstitel die de Casallco-ruin uit een Comme Il Faut-merrie in 2023 bij de zesjarigen won.

Meest complete programma ooit
Naast het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden biedt het evenement ook tal van andere hoogtepunten, waaronder de FEI Sires of the World, waar goedgekeurde hengsten hun stempel zullen drukken. Daarnaast vindt er de prijsuitreiking van de Z-Ranking en de hengstenkeuring van Studbook Zangersheide plaats. Ook gaan de beste combinaties van België de uitdaging aan om de titel van Belgisch kampioen te bemachtigen.

Zangersheide Quality Jumpers – powered by MBA
Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond kan men na de optredens van de jonge paarden en de gevestigde springorde zich verheugen op de gerenommeerde Quality Auctions. Naast de record brekende veulenveilingen op vrijdag- en zaterdagavond, zijn de verwachtingen voor de nieuwste veiling, de Zangersheide Quality Jumpers – powered by MBA, hooggespannen. Dit jaar komen op donderdagavond niet alleen twaalf 3-jarige toptalenten onder de hamer, maar worden er eveneens bijzonder beloftevolle springpaarden geveild. Veertien veilingpaarden in de leeftijd van 5 tot 9 jaar oud zijn zorgvuldig geselecteerd voor deze avond.