De Vlaams-Brabantse springruiter, Xander Van Es liet geen ruimte voor de concurrentie. Samen met de zevenjarige Zangersheide-merrie, Envie van de Kasteeldreef (Elvis ter Putte) won hij met ruim 10 seconden voorsprong op Maverick van Lent en Randy Sherman's 11-jarige Chanel (Casall). Van Lent en de Holsteiner-gefokte merrie bleven Paolo Monari met BWP-merrie, Q'el Torrea Van Essene (El Torreo de Muze) voor.

Net buiten de top drie strandde Celine de Cabooter met Pippa fina van T&L (Dieu-Merci van T&L) op een vierde plaats. In het zadel van Minneapolis vd Stenehei Z (Mylord Carthago) vervolledigde, Bruno Vermeire de top vijf.

Xander Van Es domineert!

Ook de 1.25m rubriek kwam op naam van Van Es. De springruiter eiste het volledige podium op! Samen met de 10-jarige BWP-merrie, O Cyntaya van 't Nederhof (Cluysenaer PNI) won Van ES de proef. Hij schreef de tweede plaats op naam met Cobelensky Z (Cornet Obolensky) en werd derde in het zadel van Exceptional Spirit P Z (Extra).

Broer Karsten Van Es bleef vader Danny Van Es voor in het 1.20m. Samen met Extraction vd Kattevennen Z (H&M Extra) won Karsten met ruim één seconde voorsprong. Vader Danny volgde met de 11-jarige BWP-merrie, Noor C (Bisquet Balou Vd Mispelaere) voor Eliane de Beule en haar vertrouwde Girlybet R (Querlybet Hero).

Alle uitslagen