De FEI evalueert momenteel de situatie en zal een voorstel voorbereiden om de missende manche op te vangen. Dit rekening houdend met de kalender, sport- en commerciële implicaties. Het voorstel zal worden voorgelegd aan het FEI-bestuur voor hun definitieve beslissing.

"We begrijpen dat deze last-minute annulering ongelukkig is en mogelijk van invloed kan zijn op degenen die al hun plannen hebben gemaakt om te komen. We bieden onze oprechte excuses aan alle belanghebbenden, waaronder ruiters, officials, sponsors en fans, voor enig ongemak en zijn toegewijd om een sterk en succesvol serie vooruit te gaan." klinkt het

Todd Hinde, FEI-directeur van Jumping, zei: “We zijn diep teleurgesteld over de annulering van de Las Vegas-etappe van de Longines FEI Jumping World Cup™ Noord-Amerikaanse Liga. We respecteren echter het besluit van het organiserende comité en onze prioriteit is nu om het voortdurende succes van de serie te garanderen, waarbij we topniveauwedstrijden bieden voor atleten en fans in de overige kwalificaties. We kijken uit naar een spannend seizoen en een spectaculaire finale in Basel volgend jaar.”

Een onenigheid in het bestuur van de reeds jarenlange organisatie is de oorzaak van de afgelasting.