De vierjarige Urico van de Berghoeve Z is een zoon van de hengst Uricas van de Kattevennen, die vandaag in Parijs zijn Olympische debuut maakte voor Nederland onder Harrie Smolders.

Sterke prestatiestam
Afgelopen zomer behaalde de vierjarige hengst al meerdere spraakmakende resultaten in jongepaardenwedstrijden. De hengst werd gefokt door Paul van den Bosch uit de Comme Il Faut-dochter Colibelle Hero Z, die een halfzus is van meer dan vijftien internationale springpaarden waaronder de op het hoogste niveau springende Oak Grove’s Heartfelt (v.Heartbreaker) en Arac du Seigneur (v.Ogano Sitte). Zelf werd Urico van de Berghoeve Z in de KWPN Van Santvoort Makelaars Cup voorgesteld door Don Willemsen, die hem voor eigenaar Herman Verhagen rijdt.

Interessant om te testen
Urico van de Berghoeve Z is vandaag aangewezen. “Dit is een interessant gefokte hengst, die we op het straatje en tweemaal in het parcours beoordeeld hebben. Hij is fijn te rijden en maakt een goede sprong. Dat in combinatie met zijn exterieur en pedigree, maakt dat we hem graag gaan testen in het 21-dagen durende verrichtingsonderzoek”, vertelt commissievoorzitter Wout-Jan van der Schans.