De klasse Licht kent een kampioen voor de A en B reeks. In de A-reeks bleek er geen houden aan Tijs Vanhevel met zijn Bamako de Muze-nazaat, Selza VDF. De ruiter van Ruddervoorde verwees daarbij Hanne Van de Weghe met Destiny Z (Dominator 2000 Z) naar de zilveren positie. Mart Mertens vervolledigde de top drie in het zadel van Jarobi van het Eelshof (Quickfeuer van Koekshof).

De B reeks kwam op naam van Martijn Tormans en zijn Tina Van het Oosthof (Harley VDL).  Tormans bleef in deze rubriek Josse Verstappen met Noor v/h Stuyvenberghof (Galisco van Paemel) voor. Het paar werd opgevolgd door Lars De Roo en Carita Z (Canterbury).

Martijn Tormans wint ook Klasse M!

Tormans zette in Geel, later in de dag de puntjes op de 'i' met een tweede gouden medaille. Samen met Silvano van de Looise Heide (Global Express) sprong Tormans naar de nationale titel in de klasse M.

De combinatie bleek slechts drie honderdsten van een seconde sneller dan Femke Vercauteren en Sergio van 't Verloren Kost (Diamant de Semilly). Niel Vangelder vervolledigde de top drie in het zadel van Sure Gold VHP Z (Solid Gold Z).

"Dit is niet te beschrijven. Ik was al dolgelukkig na het winnen van de klasse Licht," vertelt de dubbel nationale kampioen. "Nu ook de Klasse M winnen is gewoon echt teveel! Super blij, super trots, super ..."