egen landenteams gaan de strijd aan in een ongelooflijk meeslepende competitie. De Belgische ruiters zijn – na 20 jaar zonder Nations Cup overwinning op eigen bodem – gebrand op de overwinning. De concurrentie is groot. Heel wat Olympische medaillewinnaars dingen mee. Maar, naast een uitzinnig publiek, heeft team België enkele sterke troeven achter de hand.

Voor de Henders & Hazel Nations schuiven alle landen telkens 4 combinaties naar voren. Wie dat finaal zal worden, weten we pas op donderdagavond. Maar momenteel beschikken we al wel over een longlist van 5 kanshebbers. Dit jaar zijn dat Niels Bruynseels met Origi VD Vosberg, Olivier Philippaerts met H&M Miro, Jérôme Guery met Careca LS Elite, Pieter Devos met Casual DV Z en de Olympische combinatie Wilm Vermeir en IQ van het Steentje.

De finale beslissing is aan chef d’équipe Peter Weinberg: “Momenteel is het plan dat Niels, Olivier, Wilm en Pieter op vrijdag in actie komen. Ik heb alle vertrouwen in deze ruiters en hun paarden zijn in topvorm. Voor deze landenprijs op eigen bodem heb ik gekozen voor combinaties stalen zenuwen. En dat zal zeker nodig zijn. Vorig jaar was ons resultaat in de Henders & Hazel Nations Cup eerder teleurstellend. We zijn er absoluut op gebrand om een topprestatie neer te zetten voor de Belgische supporters.”

Historisch record voor Pieter Devos en Casual DV Z? 

Tijdens de Henders & Hazel Nations Cup zouden Pieter Devos en Casual DV Z wel eens een sleutelrol kunnen spelen. Dit seizoen lag de lat letterlijk en figuurlijk enorm hoog. Elf combinaties slaagden er twee keer in om tijdens een 5* Nations Cup beide rondes zonder fouten af te leggen. Twee van hen komen aan de start in Wolvertem: de huidige nummer 1 van de wereld, Henrik von Eckermann, met Iliana, en thuisspeler Pieter Devos met zijn slechts 9-jarige merrie Casual DV Z.  Zij kunnen dus de eersten worden om drie dubbel foutloze deelnames op hun naam te schrijven. Lukt dat, dan wordt Casual DV Z zelfs het eerste paard van haar leeftijd dat deze prestatie in minstens 14 jaar neerzet. Een uitzonderlijk talent is ze zonder twijfel. Interessant detail: Casual DV Z werd geboren bij Pieter Devos op stal en is de dochter van zijn voormalige topmerrie Just Me D.