Goffinet en zijn sBs-zoon van Don Etoulon VDL werden opgevolgd door Mauricio Ruiz en de 10-jarige Joel-S (Don Diablo HX). Samen met de ruin, uit de fokkerij van Familie Van Straaten bleef Ruiz Julien Denayer met Qurina Van het Leliehof (Jenson van 't Meulenhof) voor.

In deze 1.40m rubriek volgde Vic de Plecker op een vierde en vijfde plek. De Plecker strandde net buiten het podium met Foia (Cayado). De ruiter volgde zichzelf op, in het zadel van Corvette van 't Koningshof (Clarissimo Z).

Eerder won Aurelie Deloof de 1.30m nationale rubriek. In het zadel van haar 10-jarige sBs-ruin, Ito (Marius Claudius, fokker: Haras de Fremis) hield DEloof, Eliah Pieters met Dictator From Second Life Z (Diamant de Semilly) op ruim één seconde verschil. Lucien De Wachter vervolledigde de top drie met Q-Boy DBL (Emerald van 't Ruytershof).

In het 1.20m hield Steeve Meurisse de concurrentie achter zich. Meurisse sprong naar de winst met Michel Goosse's gefokte sBs-ruin, General du Cheri Vivier (Caruso de Namoisy). Marth Vanrusselt volgde met Nikita (Thunder van de Zuuthoeve) voor Aurelie Deloof en Opaline vd Bisschop (Bamako de Muze).

alle uitslagen