Van 18 tot 20 oktober 2024 zal de iconische stad Rabat, Marokko, de LGCT en GCL Finals hosten, met een colossaal prijzengeld van meer dan €10.5 miljoen beschikbaar voor de LGCT van Rabat en het algemene 2024 LGCT & GCL Seizoenskampioenschap. Dit langverwachte evenement belooft een spectaculair spektakel te worden, waarbij elite-ruiters van over de hele wereld zullen strijden om prestigieuze titels en een deel van het aanzienlijke prijzengeld.

Een maand later, van 20 tot 23 november 2024, zullen de GC Playoffs in Riyadh, Saoedi-Arabië, een passende afsluiting van het seizoen bieden. Met een prijzengeld van meer dan €11.5 miljoen, verdeeld over de verbluffende €10 miljoen GCL Super Cup, €1.25 miljoen Longines Global Champions Tour Super Grand Prix, CSI2* en CSI5* klassen, zullen de GC Playoffs de beste teams en individuele concurrenten ter wereld zien afrekenen in de ultieme confrontatie.

Het 2024 LGCT en GCL seizoen is al een recordbrekend avontuur geweest van wereldklasse paardensport en entertainment, maar de opwinding zal zijn hoogtepunt bereiken met deze laatste evenementen. Naarmate de competitie zijn climax nadert, zal de druk immens zijn voor ruiters en teams die strijden voor hun plaats in de geschiedenis, naast het levensveranderende prijzengeld.

Jan Tops, oprichter en president van de Longines Global Champions Tour en GCL, verklaarde: "Het prijzengeld voor deze laatste evenementen weerspiegelt het uitzonderlijke niveau van talent, toewijding en passie dat we vandaag de dag in de sport zien. We zijn verheugd om zo aanzienlijke beloningen aan te bieden aan de teameigenaren en ruiters die onvermoeibaar hebben gewerkt om dit punt te bereiken, en we zijn ervan overtuigd dat de Finals & Playoffs onvergetelijk zullen zijn voor zowel concurrenten als toeschouwers."

De wereldwijde paardensportgemeenschap kijkt vol spanning uit naar wat belooft twee van de meest spannende en lucratieve evenementen in de showjumpingkalender te worden. Met miljoenen euro's op het spel en het hoogste niveau van competitie, zullen de finales van het 2024 seizoen er eentje om naar te kijken!

Alle info