Thiry en de ruin uit de fokkerij van J. Hoogers bleven nipt voor op Oost-Vlaming, Jan Claeys en Lieven Verbeke's BWP-merrie, Judy Van de Beekhoek (Wandor van de Mispelaere). Aurelien Lejeune vervolledigde de top drie in het zadel van zijn eigen gefokte Capri Z (Catoki).

Net buiten de top drie volgde Kyle Cuypers met Quadro van 't Buxushof (Elvis ter Putte) foutloos voor Michael Vreys en Chica Bomb van Plockroy Z (Comment vh Lindehof).

In de 1.35m nationale rubriek hield Jerome Schmidt de concurrentie achter zich met Quamar d'AS. Schmidt won met de achtjarige dochter van Elvis ter Putte en volgde zichzelf op met sBs-merrie, Etoille (Corlensky G). Guido Hornesch vervolledigde de top drie in het zadel van de negenjarige KWPN-merrie, Kinetta (Freeman VDL).

Kyle Cuypers domineerde de 1.25m proef. Samen met zijn eigen gefokte Reva van 't Buxushof (I'm Special de Muze) won Cuypers de rubriek. Kers op de taart schreef de Limburger ook de tweede plaats op naam met de zesjarige Domiena van 't Buxushof Z (Dominator 2000 Z). Op de derde plaats strandde Nicolas Rombouts en de 11-jarige BWP-ruin, Nexon (Deauville de la Vie).

Eerste winst van de dag, op vrijdag, was er voor Stijn van Lent met Clay Z (Cade Z). Het paar verwees Dorien Christiaens met Kay-Lin (Quantofino) naar de tweede plek. Diana Kanecka vervolledigde de top drie in het zadel van Latifa van het Kraaienbos Z (Latour VDM).

uitslag