Jeroen De Winter en zijn eigen gefokte For Pleasure-merrie bleven net geen drie seconden voor in de Youngster Tour op Anthony Wellens. Wellens volgde met Selektra Van 't Heyveld (Nixon van 't Meulenhof) voor Graham Grant en Miss Jet Set D.B (Hunter's Scendro).

Voor eigen publiek volgden Lauranne Spits met Silver Dwerse Hagen (Nixon van 't Meulenhof) op vier en Maxim Godecharle met Nickelback Vdj (Comthago) op vijf.

Bart Jay Jr. Vandecasteele is sterkhouder in 1.45m GP kwalificatie

In de 1.40m CSI3* Grand Prix kwalificatie weerklonk het Wilhelmus. Na afloop sprong Amanda Slagter naar de winst met de 11-jarige Cornet Blue Ps (Chacco-Blue). De Nederlandse amazone en Paul Schockemöhle's gefokte Chacco-Blue-zoon sprongen als enige foutloos rond in minder dan 62 seconden. Met een nipt verschil volgde Nicolas Sers  met Eleven de Riverland (Kannan) voor Kevin Jochems en de 9-jarige dochter van Freeman VDL, Kylie VJ (fokker: J. Veldman).

Jochems verwees zo Ines Joly met Johan Ramaekers' gefokte Zangersheide-ruin, Elvic V/h Hoeve-Terras Z (Elvis ter Putte) naar een vierde plaats. Nederlander Gert-Jan Bruggink verzekerde een Nederlandse dominantie met een vijfde plaats. Bruggink klasseerde zich in het zadel van Surprising Dream S.H.P. Z (Stakkato).

Het paar werd opgevolgd door Meike Zwartjens die met Twindam Z (Twister de la Pomme) slechts één honderdste van een seconde voorbleef op België's Bart-Jay Junior Vandecasteele en Epure de B'Neville (Bisquet Balou C vd Mispelaere).

uitslag 1.40m

Uitslag YH