Frederik de Donder en de eigen gefokte dertienjarige merrie finishten in de finale tweede. Met de beste plaatsing in de kwalificatie won Frederik de Donder uiteindelijk de titel! Hij neemt het zo over van Jonas Saey.

Op het podium volgde Caroline de Laet met de zevenjarige Diaron-dochter, Diala PS. Aubri Noyez vervolledigde de top drie met zijn 11-jarige KWPN-ruin, Idle Boy VL (Glasgow-W vh Merelsnest).

In de eindranking strandde Bart Clarys met Quest vd Withoeve (Elvis ter Putte) voor Zoe Mortreu en Lilith. "Echt leuk en zelf een eer om dit kampioenschap te mogen winnen!" vertelt de winnaar na afloop. "Super sport en wow, wat een natura prijzen!"

Christophe Leutenez wint finale

In het dagklassement kwalificeerden slechts zes combinaties zich voor de barrage. Eerst foutloze was Jade van Renterghem die met Mojita van 't Hulgenrode (Catoki) uiteindelijk zesde werd. In de finale won Chirstophe Leutenez met Endeavour M Z (Eldorado vd Zeshoek) met een nipte voorsprong op Frederik de Donder. Derde in deze ranking was Bart Clarys met Quest vd Withoeve.

Alle uitslagen