Op het door Cedric Longis (FRA) ontworpen parcours gingen negen ruiters door naar de beslissende jump-off, maar het was de winnaar van de vijfsterren van vorige week, Kent Farrington (USA), die de hoofdprijs in de wacht sleepte. Op Toulayna, eigendom van Rabbit Root Stables, reed Farrington naar een overwinning als laatste, met een halve seconde verschil ten opzichte van de beste tijd.

"Toulayna is haar hele leven een winnaar geweest, ze is altijd een winnaar voor mij geweest," zei Farrington over de merrie van Toulon x Parco. "Ze is van nature erg snel, dus het gaat erom haar snelheid te beheren. Voordat we de baan op gaan, gaat het erom haar kalm te houden en haar te laten focussen op mij en onze taak in de baan."

Met het oog op de begeerde American Gold Cup van zondag, zal de winnaar van de klasse uit 2016 en 2020, die meer dan 50 jaar geleden begon, de competitie aangaan op Greya. "Zondag is een nieuwe dag," zei Farrington. "Ik denk dat het een moeilijk parcours zal worden; we hebben goede ruiters hier, dus het zal een zware strijd worden."

Charlotte Jacobs uit de VS op Rincoola Milsean (Aldatus Z x Cruising), eigendom van North Star, was de voorlaatste ruiter over het korte parcours en zette Farringtons tijd als beste tijd. Het paar passeerde de finish in een duidelijke, competitieve 37,92 seconden. Erynn Ballard (CAN) op Ginger ASK (Casall x Levisto), eigendom van Marigold Sporthorses, volgde op de derde plaats met een duidelijke tijd van 38,31 seconden.

Farrington, ook ruiter en eigenaar van het KPF Major League Show Jumping-team dat deze week meedoet, haalt het meeste uit de topsport hier in Traverse City. "De sport in Noord-Amerika is de afgelopen jaren verbeterd," verklaarde Farrington. "Je ziet hier enkele nieuwe gezichten, enkele Europeanen die overkomen en een handvol ruiters die in de top 20 van de wereld staan, wat het niveau voor iedereen verhoogt.