Derudder en Katrien Van Goethem's Zangersheide-ruin waren nipt sneller dan Johan Wenselaers met de zesjarige BWP-hengst, Sunshine van 't Plutoniahof (Nixon van 't Meulenhof). Wenselaers en de hengst, uit de fokkerij van Els de Dycker & Guido de Cauwer, bleven ruim vier seconden voor op Fleur Van de Walle en Karin De Vinck (Shadowfax 111).

Net buiten de top drie volgde Ella-Louise Schmitt in het zadel van Flash Gordon (Contendro). Enkele deze vier duo's slaagden erin een dubbel foutloze omloop te rijden. Seppe Follon vervolledigde de top vijf met zijn zesjarige Zangersheide-ruin, Veni Vidi Vici Vh Pannehof Z (Vigo d'Arsouilles).

Derudder en Ciwanis Z wonnen eerder ook de 1.10m rubriek. In deze 1.10m proef was de combinatie slechts enkele honderdsten van een seconde sneller dan Lotte Blommaerts en Pipa de Yeselo (Bamako de Muze). Op de derde plaats volgde Frederik De Donder met onder het zadel Finesse Van de Sneppe Z (Forever d'Arco ter Linden).

Blommaerts hield eerder de concurrentie achter zich in de 1.00m proef. Samen met O'Neil De Yeselo (Elvis ter Putte) bleef Blommaerts voor op Florian van den Branden en Loreen Van 't Ruytershof Z (Levisto Z). Alisa Dupré en Coockie Deux Z (Ceasar Ter Linden) werkten het podium af.

uitslagen