“Ik voel me geweldig, ik ben erg trots op dit team,” vertelde Becker op de persconferentie van Spruce Meadows Media na het evenement. “Uiteindelijk was het teamwork. Teamwork maakt de droom waar.”

Ze bleken de beste in het parcours van bouwer Venezolaanse parcoursontwerper Leopoldo Palacios, met de teams uit Ierland en Groot-Brittannië op de tweede en derde plaats. Voor Duitsland wist enkel JAna Wargers met Dorette Old (Dollar du Murier) een dubbel foutloze omloop te plaatsen. Daniel Deusser en Gangster v/h Noddevelt (Eldorado vd Zeshoek) finishte met één tijdsfout van de eerste omloop.

Voor zowel Andre Thieme met Paule S (Perigeuex) als Jorne Sprehe met Toys (Toulon) waren er springfouten in deze loodzware Nations Cup.

Thieme, de huidige Rolex Grand Slam Contender na zijn recente overwinning in Aken, in juli, vertelde ook hoe hij vastbesloten was maar zich zorgen maakte over de Rolex Grand Prix van morgen.

“Ik ben een heel gelukkig persoon vandaag,” zei Thieme, die ervoor koos om kampioenpaard DSP Chakaria de dag vrij te geven ter voorbereiding op morgen. “Maar ik maak me wel een beetje zorgen over morgen. Ik heb geprobeerd het beste plan te maken, om Chakaria morgen een perfecte dag te geven, maar er zit iets in me dat me vertelt dat ze hier net iets te voorzichtig is.

“Maar het is wat het is. Ik moet haar nu vertrouwen. Ze is altijd dapper.

“Soms moet je een klein risico nemen om te winnen.”

Daniel Deusser regeert supreme!

Eerder op de dag kwamen de Britse beste vrienden Matthew Sampson en Donald Whitaker op de tweede en derde plaats in de Suncor Winning Round nadat ze werden geklopt door de Duitser Daniel Deusser, in zijn eerste overwinning van de dag, en de eerste plaats behaalde met hengst Bingo STE Hermelle (Number One d'Iso).

Sampson begeleidde zijn Nederlandse hengst, Fabrice DN (Gelha's VDL Emiliion) naar de tweede plaats, terwijl Donald Whitaker het podium voltooide met Ulania 3 (Uriko).

Nations cup uitslag