Chuck werd gefokt en is eigendom van Sandra Eckers van Stal Marienshof, gereden door Lars Kersten (NED) en verzorgd door grooms Marie-Jose van der Weijden en Giuseppe Ciardulli.

Zeven paarden waren genomineerd voor de prijs en allemaal toonden ze de ethos van de Longines EEF Series; om paarden, ruiters en landen te ontwikkelen om naar het hoogste niveau van de sport te gaan.

Chuck begon zijn campagne in Mannheim met 0/4 en een teamwinst, wat een zeer succesvol begin van het seizoen voor het Nederlandse team betekende. Vervolgens ging hij naar hun thuiswedstrijd in Peelbergen, waar Chuck en Lars slechts één balk in elke ronde lieten vallen om het team naar een nieuwe overwinning te helpen. Dit leidde Nederland naar de halve finale in Boedapest, waar het hele team uitblonk zonder een enkele fout te maken. Chuck's dubbele clear toonde zijn vermogen en talent, terwijl hij nog een overwinning aan zijn palmares toevoegde.

Een liefdevolle samenwerking

De 9-jarige Chuck Marienshof Z, een zoon van Colestus, is een waar product van liefde en toewijding. Zijn eigenaar en fokker, Sandra, fokte zijn moeder (Mamzelle vh Marienshof) en grootmoeder (Desiree Van Het Marienshof) en herinnert zich zijn jonge jaren met plezier.

"Hij was een echt schattig veulen. Ik ben altijd al verliefd geweest op hem vanaf de eerste dag dat hij geboren werd omdat hij zoveel karakter had. Hij sprong heel goed als 3-jarige en toen gaven we hem alle tijd, en hij heeft zich heel goed ontwikkeld", vertelde Sandra ons.

"Het is een speciaal gevoel wanneer je ze zelf hebt gefokt en ze nog steeds bezit, en dan doen ze het zo goed. Het is echt heel fijn."

De samenwerking met Lars bestaat nog maar een paar jaar en de twee hebben een sterke band gevormd terwijl ze het duidelijke talent van Chuck zorgvuldig ontwikkelden.

"Ik heb hem als 7-jarige gekocht en nu om de stappen te zien die hij heeft gemaakt als 9-jarige en om samen door die momenten te leven, denk ik dat het een van de mooiste dingen is die je kunt doen", aldus Lars.

"Ik denk dat de [Longines] EEF Series ons echt heeft geholpen om de volgende stap te zetten. Om als 9-jarige de landenwedstrijd te doen, twee rondes, denk ik dat dat een zeer goede ervaring is geweest en ons heeft geholpen om nu de volgende stap te zetten om in de 4* grand prix en de 5* klassen te springen", voegde Lars toe.