Bij de vijf-en zesjarigen sprong Maartje Verberckmoes met de zesjarige Zweedse merrie, Sweet Niki (Crusader Ice, fokker: Maria Aarflot Lundgren) naar de winst. Het paar was net geen seconde sneller dan Pieter Clemens en Safari vh Reukenis (Flipper d'Elle).

Samen met Stal Reukenis' gefokte BWP-hengst bleef Clemens net geen seconde voor op Christopher Smith en de vijfjarige Emerlaud Z. Het duo werd opgevolgd door Pierre Potin die met B Rockabilly Z (Bamako de Muze) een Belgisch ex Aequo voor bleef. Dimme D'Haese deelde de vijfde plaats, in het zadel van Eferson B Bailly Z (Emerald van' t Ruytershof), met Dirk Demeersman en Quintino Royal Z (Quabri de l'Isle).

Christophe Vanderhasselt tweemaal op het podium

Samen met zijn eigen gefokte, Kannan-merrie, Riosa Vitseroel won Vanderhasselt de internationale rubriek voor zeven-en achtjarigen. Op minder dan een halve seconde verschil hield Charlotte Penny (GBR), Vanderhasselt van een één-twee positie. Penny en Landown Cruise On Air (Avos Jordan Z) plaatsten zich tweede. Vanderhasselt vervolledigde de top drie met Remaldparflam v/d Kleyenberg (Merald Van 't Zorgvliet).

Het paar werd opgevolgd door Gregory Wathelet die in het zadel van Special Cera du Maillet Z (Stakkato), voor bleef op Mel Thijssen en Rintintin d'Esprit (Kassander van 't Roosakker).

Volledige uitslag