De beslissende barrage was kinderspel voor de Hannoveraanse merrie, die door David Will tot driemaal toe naar de overwinning werd gestuurd. Hun scherpe tijd van 35,72s bleek niet te evenaren. 

Hoewel de merrie, gefokt door Zuchtgemeinschaft Kruse en in eigendom van Hans Zewe, al de favoriet was voor de finale, nadat ze beide finalekwalificaties had gewonnen, had zelfs haar ervaren ruiter David Will niet verwacht dat ze zo'n goede vorm zou laten zien op de derde dag. “Ik ben zelf totaal verrast,” zei hij na zijn rit. “Om eerlijk te zijn zijn Chaqueen en ik nog niet zo lang samen. Ongeveer drie maanden. Vier maanden geleden sprong ze nog op A- en L-niveau omdat ze zo vervelend was. Ze heeft nog nooit zoiets veeleisends gesprongen als hier! Het is echt ongelooflijk hoe ze die opdrachten hier heeft gedaan, ik ben helemaal verbaasd over haar houding, vechtlust en intelligentie op de sprong. Het was geweldig.”


© Equitaris / Tanja Becker

Greta Reinacher en Fioricci JH legden de lat meteen hoog als starters in de barrage, met een foutloze rit in een tijd van 36,02s. Die prestatie leverde hen uiteindelijk de tweede plaats op. Rolf-Göran Bengtsson kwam dan weer als laatste de ring in op Davis en haalde het onderste uit de kan tijdens hun rit. Hun tijd van 36,69s leverde brons op. De vierde en vijfde plaats gingen naar Pfungstadt met Sophie Hinners. Zij reed Abou Chaker NRW naar de vierde plaats met een foutloze ronde in de barrage in 38,16 seconden. Met SMA Disney reed ze de snelste ronde met één springfout en werd vijfde.