Devos en de KWPN-ruin waren ruim zeven seconden trager dan Xander van Es en zijn 11-jarige BWP-merrie, Noor C (Biquet Balou vd Mispelaere). Met één springfout volgde de Vlaams-Brabantse ruiter op een tweede plaats. Van Es schreef ook plaats drie op naam met de zevenjarige Exceptional Spirit PZ (Extra).

Op de rug van Ludo Philippaerts' gefokte Zangersheide-ruin, verwees hij Kyle Cuypers met Quadro van 't Buxushof (Elvis ter Putte) naar de vierde plaats. Nien Geentjens vervolledigde de top drie met Penelope de Dreve (Emerald van 't Ruytershof).

Kyle Cuypers won eerder de 1.30m proef met zijn eigen gefokte Domiena van 't Buxushof Z. Cuypers en de zesjarige Dominator 2000 Z-merrie waren slechts enkele honderdsten van een seconde sneller dan Sofia Walravens met AES-merrie, Princesse HC (Anakin van 't Schuttershof). Cuypers sprong in deze rubriek ook naar de derde plaats met Quadro van 't Buxushof (Elvis ter Putte).

In het 1.20m hield Xander van Es de concurrentie achter zich. Samen met de 12-jarige Naughty Girl Of Two Notes Z (Numero Uno) bleef Van Es net geen twee seconden voor op Kiano Teirbrood met Best-Mix It's Me (Bamako de Muze). Kyle Cuypers en Pleasure van 't Buxushof Z (Plot Blue) vervolledigden de top drie.

Broer Karsten van Es sprong naar de winst in het 1.10m. Met Hamilton (Ewout vd Kleine Roost) bleef hij Jonas van Dijck met Vedette Z (Vagabond de la Pomme) voor. Van Es volgde op plaats drie met Knightrider E (Fidjy Of Colors).

Alle uitslagen