De geselecteerde ruiters zijn:

- Martin Fuchs, Wängi TG, met Leone JEI (eigenaar: Adolfo Juri)

- Steve Guerdat, Elgg ZH, met Dynamix de Bélhème (eigenaren: CHC Horses SA & LA GIRAFFA SA)

- Pius Schwizer, Oensingen SO, met Vancouver de Lanlore (eigenaren: François Vorpe & Giuseppe Marino)

- Reserve ter plaatse: Edouard Schmitz, Vandœuvres GE, met Gamin van ‘t Naastveldhof (eigenaren: Arturo Fasana & Céline Corghi-Fasana)

- Reserve: Janika Sprunger, Kessel (NED), met Orelie (eigenaar: Sportstall Tina Pol AG)

Martin Fuchs nam met Clooney al deel aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro (BRA) en 2021 in Tokio (JPN). De 31-jarige staat momenteel op de 6e plaats van de wereldranglijst. Met Leone JEI was hij lid van het team op de Europese Kampioenschappen van 2021 en 2023 en dit jaar in het team van de Longines League of Nations in Ocala (USA), dat de 2e plaats behaalde. Het paar won in 2024 onder andere de Grote Prijs van het CSI5* van Windsor (GBR) en het CSIO5* van Ocala (USA).

Steve Guerdat heeft sinds 2004 geen Olympische Spelen gemist. Hij werd in 2012 in Londen (GBR) individueel Olympisch kampioen met Nino des Buissonnets en maakte in 2008 deel uit van het bronzeteam op de Olympische Spelen van Hongkong met Jalisca Solier. Hij is de huidige individuele Europees kampioen en staat momenteel op de 3e plaats van de wereldranglijst. In 2024 won Steve Guerdat met Dynamix de Bélhème de Grote Prijs van het CSI5* van Fontainebleau (FRA) en bereikte de 3e plaats in de Grote Prijs van het CSI5* van Windsor (GBR).

Pius Schwizer maakte in 2008 in Hongkong met Nobless M en in 2012 in Londen (GBR) met Carlina deel uit van het Olympische team. Met Vancouver de Lanlore was Pius Schwizer in 2022 lid van het team op de Wereldkampioenschappen in Herning (DEN) en behaalde in 2023 de 6e plaats in de Wereldbekerfinale van Omaha (USA). In 2024 werd het paar geselecteerd voor de Longines League of Nations van het CSIO5* van Rotterdam (NED) en de Nations Cup van het CSIO5* van La Baule (FRA).

Voor Edouard Schmitz zijn dit de eerste Olympische Spelen. De 24-jarige Genève speelde in 2022 met Quno op de Wereldkampioenschappen in Herning (DEN), en was in 2023 met Gamin van ’t Naastveldhof teamlid op de Europese Kampioenschappen in Milaan (ITA) en kwalificeerde zich voor de Wereldbekerfinale in Omaha (USA). In 2024 maakte het paar onder andere deel uit van het team van de Longines League of Nations van Rotterdam (NED) en de Nations Cup van het CSIO5* van La Baule (FRA).

Het team wordt ter plaatse begeleid door teamleider Peter van der Waaij, coach Thomas Fuchs en teamdierenarts Marc Oertly.

Teamleider Peter van der Waaij kijkt met vertrouwen naar Parijs: “Ik heb groot vertrouwen in de geselecteerde ruiters en hun paarden, en we werken met een goed gevoel naar Parijs toe. Met Martin Fuchs en Leone JEI en Steve Guerdat met Dynamix de Bélhème hebben we twee combinaties die momenteel tot de wereldtop behoren, en we zijn heel blij dat Vancouver de Lanlore onder Pius Schwizer weer in topvorm is. Daarmee hebben we drie sterke en zeer ervaren combinaties voor Parijs, die samen met de nog jonge maar zeer sterke ruiter Edouard Schmitz met Gamin van 't Naastveldhof veel kunnen bereiken. We zijn overtuigd van ons potentieel en zullen in Parijs alles geven. Deze ruiters zijn zeer gemotiveerd en hebben een sterke teamgeest. We gaan niet alleen naar Parijs om deel te nemen, we willen daar echt presteren!”

De volgende combinaties staan op de longlist voor de Olympische Spelen van Parijs en werden op 25 juni 2024 nominatief genoemd. De combinaties kunnen tot kort voor vertrek naar Parijs indien nodig worden vervangen. Dit zijn, in alfabetische volgorde:

- Romain Duguet, Beautheil Saints (FRA), met Hunger Games du Champ du Bois (eigenaren: Romain Duguet & Clémence Baudoux)

- Martin Fuchs, Wängi TG, met Commissar Pezi (eigenaar: Luigi Baleri) en Conner JEI (eigenaar: Adolfo Juri)

- Steve Guerdat, Elgg ZH, met Venard de Cerisy (eigenaar: C.H.C. Horses SA) en Albführen’s Iashin Sitte (eigenaren: Hofgut Albführen GmbH & Steve Guerdat)

- Alain Jufer, Herrliberg ZH, met Dante MM (eigenaresse: Marlis Mühlebach)

- Pius Schwizer, Oensingen SO, met Scarlina de Tiji Z (eigenaar: Olivier de Coulon)