In Londen lijken de kaarten gespeeld, toch is alles nog mogelijk voor de eventers die morgen hun laatste proef rijden. Na de cross staat Ingrid Klimke steevast samen met Zweedse Sarah Algotsson Ostholt aan top van de individuele ranking. De Duitse sprokkelde op de rug van de 15-jarige Butts Abraxxas (v.Heraldik XX) 39,3 strafpunten bijeen. Het duo reed daarbij trouwens een volledig foutloze cross. De Zweedse Sarah presteerde hetzelfde resultaat (39,3 punten in de dressuur en een foutloze cross) op de rug van haar 11-jarige Wega (v. Irco Mena 763). Een voorlopige derde plaats in het klassement is er voor de Nieuw-Zeelander Mark Todd en zijn 10-jarige Campino (v. Contendro). De combinatie kreeg 0,40 strafpunten in de cross en besluit zo met een totaal van 39,5 punten.

De Belgen hadden niet zoveel geluk in de cross. Enkel Joris Van Springel en Karin Donckers wisten een sterk resultaat neer te zetten. Donckers strandt daarbij op de 18de plaats. Met onder het zadel de 18-jarige Gazelle de la Brasserie (v. Karacondo) noteerde Donckers 11,6 strafpunten in de cross. Het totaal van 51,6 punten bracht haar op een gedeelde plaats met de 27-jarige Fransman Donatien Schauly (Ocarina du Chanois).

Joris Van Springel reed samen met Lully des Aulnes (v. Doris des Halles) 12,8 strafpunten bijeen in de cross. Het totaal van 64,7 strafpunten bracht het duo op een voorlopige 34ste plaats.

België op de negende plaats

Na de cross zakt België naar de negende plaats in het klassement. Leider Duitsland staat veilig aan de top met een voorsprong van net geen 6 strafpunten minder als opvolger Groot-Brittanië. Zweden bezet de derde stek. Ook Nederland weet niet door te breken en stelt zich voorlopig tevreden met de 11de plaats. Meer insider nieuws: klik hier