Vandaag waren het de eventingruiters die hun kunnen mochten tonen in Greenwich Park. In de dressuurring werden de eventingruiters verwacht, onder het strenge oog van juryleden Nick Burton, Anne-Mette Binder en Gillian Rolton kwam de Duitse Ingrid Klimke als individueel winnaar uit de bus. Hoewel de eerste twee individuele plaatsen voor Duitsland gereserveerd zijn haalde het slechts de tweede teamplaats binnen. Net buiten de top drie strandde België op de vierde plaats. Teamwinst in de dressuur was er voor Australië, de Verenigde Staten van Amerika eindigden derde.

Ingrid Klimke won samen met But Abraxxas met een totaal van 39.3 strafpunten. De 34-jarige landgenoot Dirk Schrade volgde op de tweede plaats met King Artus (v. King Milford XX). Op de derde plek strandde de Britse Mary King en haar 15-jarige Imperial Cavalier (v. Cavalier Royale).

België scoorde een plaats in de top tien dankzij de 32-jarige Virginie Caulier. Op de rug van de11-jarige Nepal de Sudre (v. Duc du Murier) noteerde Virginie een totaal van 48.3 strafpunten, goed voor een individuele tiende plaats. Marc Rigouts volgde kort erna op een ex aequo 13de plaats met de negenjarige Duncan (v. Pharaon XX). De 58-jarige Carl Bouckaert sprokkelde een totaal van 53 punten bijeen. Met onder het zadel Cyrano Z (v. Carentano Z) strandde hij zo op een 19de plaats. Voor meer insider informatie: http://games.equibel.be/?lng=nl - foto: Olympics