Er is geen betere plaats om vaarwel te zeggen tegen je favoriete toppony als op jumping Mechelen. Wanneer je dan ook nog een zeer pittige en technische 1.30m proef kan winnen, is er helemaal niets mooier. Deze dag zal Zara Poels waarschijnlijk niet snel vergeten. Calimero, haar 11-jarige Casper-zoon, die de basis is van haar succesverhaal, beloont haar vandaag opnieuw met een prachtige overwinning tijdens de eerste editie van de FEI Ponies Jumping Trophy. In totaal kwamen er 6 combinaties aan de start van de barrage. Als enige foutloze sprong Zara naar de overwinning in haar Butet zadel in een tijd van 38.87 seconden. De Noorse Sanne Sofie Hoilund met onder het zadel Lucky (v. Castleside Jj) sprongen nochtans in een recordtijd van 32,26 seconden de tweede fase, maar tikte spijtig genoeg een balk uit de lepels. Dit leverde een tweede plaats op. Het duo werd gevolgd door Laura Baaring Kjaergaard die op de rug van Tonlyn Bobbys Girl (v. Abersyfi Moonlight) over de meet reedt met één springfout in een tijd van 62,86 seconden. Poels bevestigde de moeilijkheidsgraad van de proef na afloop van de Trophy.

"Op het EK sprong hij als nooit te voren, en deze trend zette hij verder tot vandaag. Hij gaf me een geweldig gevoel en ik ben ongelofelijk trots op deze overwinning!"

  De top 5 werd afgewerkt door de Ierse Lucy Shanahan die samen met Caliber-de (v. Ukato) finishte in 37,51 seconden waardoor ze vierde werd. Thibeau Spits die op de rug van Cleostrade (v. Ginus) de eindmeet kruiste in 31,78 seconden werd vijfde. [caption id="attachment_136439" align="alignnone" width="1200"] Zara poels - Calimero[/caption]