Een druk weekend op de New Flandria Ranch, waar zaterdag de Grand Prix en de finale voor jonge paarden werd verreden, terwijl op zondag de jeugd aan het werk was in de kampioenschappen. In de Grand Prix over een hoogte van 1.25 op zaterdag was de overwinning voor Gill Cools. In het zadel van Winsey sprong hij een foutloze omloop in een tijd van 42.59 seconden. Hij was zo ruim een seconde sneller dan Philippe Vandoorne, die met Desire van't winkelveldeke de tweede plaats voor zijn rekening nam in 43.65 seconden. Gilles Nuytens en Halla van het Kluizebos vervolledigden het podium. Voor Leslie Goethals (Car Love Epona B) was er als beste amazone een vierde plaats. Olivier Seynhaeve (Jarnac) reed naar de vijfde plaats. Pieter De Brabandere was dan weer de beste in de finale voor 7-jarige paarden. Met Kauber van de Lindehoeve sprong hij naar het goud in een tijd van 43.72 seconden. Laurent Mahieu en Kamaro van't Siamshof maakten het heel spannend, maar strandden uiteindelijk op de tweede plaats na 43.97 seconden. Voor Tom Verduyn en Kosmo Van Hof ter Boone was er de derde plaats na een foutloze omloop in 45.53. Ook Tom Camerlijnck deed het foutloos, hij belandde met Diablesse op de vierde plaats. Joyce Jonckheere en Giglo van het Laageind Z maakten de top vijf compleet. Tom Camerlijnck overheerste bovendien in de rubriek voor zesjarigen. Met Dario Van De Achterhoek Z reed hij een foutloze ronde in 47.22 seconden, een tijd die niemand wist te verbeteren. Hij nam meteen ook de tweede plaats in beslag met Nalve P Z. Ook met de Numero Uno merrie legde hij de omloop foutloos af, deze keer in 48.69 seconden. Jarren Theeten wist zich met Lucky Lady Vdb nog te verzekeren van een plekje op het podium. Ook zij deden het foutloos, in 50.53 seconden. Opnieuw Tom Camerlijnck op vier, deze keer met Life Moon na een parcours met 4 strafpunten. Voor Koen Gelaude (Golden Holland EB) was er nog een vijfde plaats. Op zondag werd in de kampioenschappen voor de jeugd gestreden om een podiumplaats bij zowel de pony's als de paarden. Bij de paarden slaagde in de hoogste reeks niemand erin om dubbel foutloos te blijven. Paris Vandousselaere raakte met Caramel Wijngaardshoeve Z geen hout aan in het parcours over een hoogte van 1.10, maar kreeg in de tweede fase 2 strafpunten aangerekend voor tijdsoverschrijding. Ook Romy Demeyere stootte door naar de tweede fase, maar belandde uiteindelijk op de tweede plaats met haar Ike Van't Bosveld. Met één strafpunt voor tijdsoverschrijding in de basisomloop was de derde plaats voor Evie Van Laecke en Goldlight C. In de reeks 1.00 wist enkel Joyce Vermeersch foutloos te blijven in de basisomloop, waardoor ze met Nachno Carwyn Eez verzekerd was van de overwinning. Twee combinaties haalden de finish met een eindtotaal van 4 strafpunten, en moesten in de barrage uitmaken wie zilver kreeg en wie met de bronzen medaille naar huis ging. Paris Vandousselaere en Cacharel van de Slaring deden het foutloos en bezetten zo de tweede plaats. Voor Michelle Plysier en Love Me D'ici was er de derde plaats. Ook de pony's kregen een omloop over een hoogte van 1.10 voorgeschoteld. Ook hier was er slechts één foutloze combinatie. Na twee ereplaatsen bij de paarden, wist Paris Vandousselaere nu wel de rubriek op haar naam te schrijven in het zadel van Tequila De Chatelain. Megan Bouckaert en Kathalina Ter Leen volgden op de tweede plaats. Voor Lisa Denoo en Cupidon du Dieu D Arras was er de derde plaats. Klik hier voor meer resultaten.