Volgende week gaan de FEI Wereldruiterspelen van start. Recent gaven enkele top combinaties forfait voor het kampioenschap.  Zowel Kent Farrington, Daniel Deusser, Simon Delestre, Ben Maher als Christian Ahlmann gaven reeds forfait voor de achtste editie van de FEI WEG. Allen hebben ze ooit op de wereld nummer één positie gestaan.  Groot-Brittannië rekende al van bij het begin miniem op Scott Brash. Zijn negenjarige Hello Mr President presteert sterk maar is nog relatief jong voor zo'n kampioenschap. Toch had de Britse teamchef, zonder twijfel, gerekend op de aanwezigheid van Ben Maher. De Brit is echter afhankelijk van heel wat eigenaren, en zo is er het gerucht dat de talentvolle Explosion W gereserveerd zou zijn voor Longines Global Champions Tour manches. Duitsland moet het ook met twee iconen minder stellen. Zowel Deusser als Ahlmann sturen hun kat. Sinds de Olympische Spelen in Rio in 2016 hebben de twee springruiters geen enkele landenprijs gereden voor de Duitse equipe. Een administratieve rompslomp waarbij de ruiters weigeren enkele documenten te tekenen zorgt voor die beslissing.  Zowel Deusser als Ahlmann zijn het niet eens met de beslissingen die de nationale Duitse federatie hen zou opleggen door het tekenen van het document.

Deze zomer gaven we ook al bericht dat de Franse tricolor heel wat geselecteerde ruiters zag afhaken. Simon Delestre was de eerste. Delestre moest last-minute forfait geven met Ryan des Hayettes in 2016 voor de Olympische spelen. Hoewel Delestre had verklaard in dienst te staan van de Franse vlag, maar het lijkt erop dat het duo zijn focus heeft gezet op de LGCT. Diezelfde reden is ook voor Edwina Tops-Alexander genoeg om forfait te geven voor Tryon.

Grootste verrassing was het afmelden van leading lady in vorm: Luciana Diniz die met Fit For Fun 13 dit seizoen in Sankt Gallen won en tweede werd in Aken. Diniz was de sterkhouder van het Portugese team.