Overal in het buitenland werden zowat alle internationale springwedstrijden afgerond, en dat is in eigen land niet anders. In het Sentower Park te Opglabbeek stond er nog een laatste proef op het programma, namelijk de 'Grote Prijs Artebeau Project Ontwikkelingen'. Deelnemers kregen een 1m45/1m50-hoog parcours voorgeschoteld met een aparte barrage. Uiteindelijk wisten 12 combinaties daarnaar door te stoten. Het was de Zweedse amazone Angelica Augustsson Zanotelli die de winnende tijd van 35:92 seconden wist neer te zetten. Voor deze overwinning kon zij rekenen op de Baloubet du Rouet zoon Baloucento 2.

Vincent Lambrecht deed zijn uiterste best, maar kon de Zweedse amazone haar tijd net niet verbeteren. Zo reed hij Bogota (v. Balou du Rouet) naar de 2de plaats in 36:98 seconden. Hij leverde meteen ook de beste Belgische prestatie. Voor Maria Victoria Chiappero en Grama Solitario was er een 3de plaats. Celine Schoonbroodt - de Azevedo, die vandaag nog een proef won, werd nu 4de met Zamora (v. Quaimodo Z). Maurice van Roosbroeck en Cuidam (v. Verdi) sloten de top 5 af.
Voor Sven van Dijck was er nog een mooie 9de plaats. Met Vici R (v. Darco) had hij een zeer snelle tijd neergezet (36:89 seconden), maar onderweg kregen ze een springfout. In deze GP verscheen de BWP hengst Glock's London N.O.P. (v. Nabab de Reve) ook weer in de ring. Samen met Gerco Schroder raakte hij geen hout aan, ze kregen enkel twee strafpunten voor het overschrijden van de tijd aangerekend in het basisparcours. Voor de 2 ster Grote Prijs begon was het eerst de beurt aan de 1 sterruiters om hun GP af te werken. In de 'Prijs Immofluisteraar' mochten deelnemers zich wagen aan een 1m30-parcours met aparte barrage. Daarvoor wisten slechts 7 deelnemers zich te plaatsen. Uiteindelijk was het Nadege Janssen die deze Grote Prijs op haar naam schreef. Met de Zangersheide merrie Demone des Rosiers Z (v. Darco) wist zij als enige foutloos te blijven in de barrage, en dat bleek genoeg. Haar tijd (40:99 seconden) deed er zelfs niet meer toe. Brechts Goossens en de BWP merrie Win Luck de Gelivaux eindigden op de 2de plaats. Zij hadden de snelste tijd van 38:20 seconden neergezet, maar kregen onderweg een fout. Voor Espen K. Johansen en Ursela (v. Andiamo) was er een 3de plaats, eveneens na 4 strafpunten. Merithe Luyten klasseerde zich met de BWP merrie Generique Royale (v. C'est la Vie) op de 4de plaats na 8 strafpunten. Sara Baban vervolledigde met de BWP ruin Hastell (v. Winningmood vd Arenberg) de top 5, eveneens met 8 strafpunten. Francois Mathy Jr. eindigde met Polinska des Isles (v. Diamant de Semilly) op de 7de plaats. Hij was al zeker van een klassering, en is dus niet aan de start gekomen in de barrage. Klik hier voor de uitslagen.