Thierry Goffinet heeft vandaag al een overwinning en een tweede plaats op zak zitten in het Portugese Vilamoura. Hij won de CSI3* 1,30m en behaalde het zilver in de CSI3* 1,35m.


QUICK RESULTS 1,30m
  1. Thierry Goffinet - Quipper de la Roche (Flipper d'Elle)
  2. Olivier Bujard - Fumonia R 10 (Arthos R)
  3. Eduardo Moniz Da Maia - Tilbury du Chenoi (Nestea de Courcel)

Goffinet snelde in 27,7 seconden naar de overwinning met zijn vijftienjarige Selle Françaisruin Quipper. Hij was zo een kwart van een seconde sneller dan de Zwitser Bujard met Fumonia, een negenjarige KWPN-merrie. Thuisruiter Moniz Da Maia werd derde met Tilbury du Chenoi in 30,75 seconden. Landgenoot Duarte Seabra en Gaja Da Quinta Do Mouro scoorden de vierde plaats, en ook plaats vijf bleef binnen de landsgrenzen met Artur De Assis Grade Santos Gaiolas en Casalco (Casall).
QUICK RESULTS 1,35m
  1. Douglas Duffin - Fan (Clinton)
  2. Thierry Goffinet - Ultimate Dream Z (U Chin van Schuttershof)
  3. Marc Bettinger - Helios

In 54,46 seconden stuurde Goffinet de elfjarige Zangersheidemerrie Ultimate Dream Z naar de tweede plaats in de tweede rubriek. Enkel de Brit Duffin wist een kleine 0,18 seconde sneller te zijn met de negenjarige Clinton-dochter Fan. Marc Bettinger plantte de Duitse vlag op plaats drie met Helios. Ook hier ging de vierde plaats naar Portugal. Deze keer was dat dankzij Joao Charlesworth en Hartleymanor Venus. Marc Bettinger en Chadeur (Chacco-Blue) greep hier de vijfde plaats. Klik hier voor alle resultaten.