De top drie van het NK springen is na het tweede onderdeel ongewijzigd. Winchester HS, SFN Zenith N.O.P. en Don VHP Z maakten wederom geen springfouten en daarmee blijft Frank Schuttert de leider, voor wereldkampioen Jeroen Dubbeldam en Harrie Smolders. Henk van de Pol won met Willink de tweede wedstrijd van het kampioenschap.

Frank Schuttert (Meeuwen, B) en Winchester HS (v.Numero Uno) gaan met 0 strafpunten aan de leiding in de tussenstand van het NK springen. “Na de bronzen medaille van vorig jaar wil ik dit keer natuurlijk hoger eindigen. Ik wil het zelf doen en niet afhankelijk zijn van de fouten die mijn concurrenten maken. Gisteren sprong Winchester HS nog iets beter dan vandaag. Toen kwam hij iets meer in zijn ritme”, aldus Frank Schuttert.
Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam (Weerselo) en SFN Zenith N.O.P. (v.Rash R) – vorig tweede in het kampioenschap – gingen ook in grootse vorm over de vijftien sprongen in het parcours. Wanneer ze zondag over de twee manches foutloos blijven, zijn ze nog afhankelijk van wat Schuttert en Winchester HS doen. De eventuele strafpunten van zondag worden bij die van vandaag en gisteren opgeteld.

Titelverdediger Maikel van der Vleuten (Someren) staat met 3,71 strafpunten op de tiende plaats in klassement en dat is minder dan een springfout verwijderd van leider Schuttert. Henk van de Pol (Oost West en Middelbeers) is met Willink (v.Twister) nummer 11 in het klassement met 4.12. Met de winst vandaag in de tweede wedstrijd deden ze goede zaken naar een hoge klassering op zondag. “Ik heb vandaag voor het klassement gereden en niet zozeer voor het dagklassement. Willink is van nature een snel paard. Ik heb op de laatste lijn een galopsprong minder gemaakt zonder risico te nemen”, vertelt Van de Pol na de prijsuitreiking. “Gisteren reed ik niet goed en hadden we een fout. Ik had vandaag met Willink het voordeel dat ik eerder in de wedstrijd al met Spartacus was gestart, dan weet je waar de moeilijkheden in het parcours zitten.”

Zondagmiddag gaat het NK springen voor senioren verder met een wedstrijdstrijd over twee manches.

Uitslag 2e onderdeel NK springen senioren Mierlo
1. Henk van de Pol (Oost West en Middelbeers), Willink (v.Twister), 0, 67.14 sec
2. Leon Thijssen (Baarlo) , Harthago (v.Hearbreaker), 0, 68.40 sec
3. Gerben Morssink (Beuningen), Faithfull (v.For Keeps), 0, 68.44 sec
4. Wout Jan van der Schans (Nijkerk), Aquila SFN (v.Ovidius), 0, 69.04 sec
5. Jur Vrieling (Holwierde), Arezzo VDL (v.Chin Chin), 0, 69.71

Tussenstand NK springen na twee onderdelen
1. 1. Frank Schuttert (Meeuwen, B), Winchester HS (v.Numero Uno), 0 str pnt
2. Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zenith N.O.P. (v.Rash R), 1,33 str pnt
3. Harrie Smolders (Grobbendonk, B), Don VHP Z (v.Diamant de Semilly), 1,43 str pnt
4. Vincent Voorn (Weert), Quinlan (v.Quidam’s Rubin), 1,69 str pnt
5. Leopold van Asten (Duijzel), VDL Groep Zidane (v.Heartbreaker), 1,75 str pnt