Tom Dhaeyere prijsuitreikingHet weer mag vandaag dan niet mee zitten in Gesves, toch lieten enkele 5-jarigen mooie dingen zien in hun finale van het Belgisch kampioenschap. Na het basisparcours, dat bestond uit 15 hindernissen, wisten er 16 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Daarin zagen we 2 keer Kurt De Clercq. Van de 8 cycluswinnaars wisten enkel Benny Naessens (Isaak D elle Van Dassegem), Kurt De Clercq (Iron Lady van het Meulenhof) en Marco Van Der Schraelen (Ikker +) zich te plaatsen voor de barrage. De overwinning was voor Tom Dhaeyere en Indra van De Oude Heihoef (Casantos x Action-Breaker). Walter Lelie, die gisteren nog de 'Beker van België' voor 7-jarige paarden won, werd 2e met Canavaro de Muze (v. Bamako de Muze). In de cyclus waren zij goed voor 4 foutloze ritten op 9 deelnames. Patrik Spits vervolledigde het podium met Caveman Dh Z. Tom Dhaeyere - Indra van de Oude HeihoeveOp de 4e plaats eindigde Kurt De Clercq met Iluna. Hij bleef zo Katrijn Van Hoecke (Identity de Muze) voor. Andere ereplaatsen waren er voor Marco Van Der Schraelen (Ikker+), Laurent Thirion (Isolde de Muze) & Christophe Verhulsel (Iago des Hausseurs). Er eindigden zo dus 3 fokproducten van Joris De Brabander in de top 7! Vorig jaar werd Hunters Scendro kampioen bij de 5-jarigen, straks weten we of hij ook bij de 6-jarigen Belgisch kampioen weet te worden. Zij namen niet deel aan de cyclus, maar wisten zich 2 weken geleden te plaatsen via de laatste selectieproef. Bron: Equnews Foto's: Equpics