Thierry Goffinet laat al sinds het begin van de internationale wedstrijd in Vilamoura erg vaak van zich horen. Gisteren zette hij de nieuwe week ook weer erg goed in met een vijfde plaats. Deze pakte hij in de CSIYH* voor zevenjarigen met zijn Bipper du Libaire, een zoon van Flipper d'Elle x Trésor de Cheux. In deze proef draaide het om de snelste foutloze ronde, en die van Goffinet duurde slechts 64,54 seconden. De Fransman Julien Gonin en zijn Zangersheidemerrie Carrat d'Alleriat Z (Con Spirit) wisten te winnen in 55,48 seconden. De Britse Laura Renwick en Arkuga (Arko III) volgden op de tweede plaats in 56,26 seconden terwijl Maximilian Lill met Capitale 6 (Cassicor) derde werd voor Duitsland. De Fransman Titouan Schumacher was met Amak des Brimbelles Z (Amadeus Z) nog twee seconden sneller dan Thierry Goffinet en werd zo vierde. De Belgische paarden deden het in de overige proeven ook erg goed. In de rubriek voor zesjarige paarden was het de BWP-merrie Muna vd Bisschop (Windows) die tweede wist te worden met haar Britse amazone Vanessa Jobson-Scott. Ook Miss Belgium 111 (Der Senaat 111) sprong de top vijf in. Zij werd vierde met de Ier Michael Pender, Mistral vd Roshoeve sprong met Colin Keeling naar de vijfde plaats. De AES-merrie Breit Star (Breitling LS) won met Lauren Edwards. Cassio Rivetti kon in de CY-25-125 derde worden dankzij BWP-merrie Lipstick ter Elzen (Andiamo), terwijl David Jobertie met Bayla de la Roque (Palestro II) won. Chloe Aston en haar vlotte Zangersheidemerrie Nistria Chanti Z (Nabab de Reve) wisten dan weer tweede te worden in de finale voor vijfjarigen vanochtend. Klik hier voor alle resultaten.