In het Portugese Vilamoura heeft Thierry Goffinet opnieuw voor een Belgische overwinning gezorgd. Eerder was onze landgenoot Thierry Goffinet er al succesvol en ook nu hield hij de concurrentie achter zich.
QUICK RESULTS 1. Thierry Goffinet - Diva de la Maison Rouge 2. Jacques Jochims Fernandes - Vondeennne de Blondel 3. Laura Mantel - Mhs Sanfrancisco
Goffinet bleef in deze proef over twee fasen foutloos in een tijd van 20,91 seconden. De Belgische springruiter rekende daarbij op de tienjarige merrie Diva de La Maison Rouge (Darco). Het paar behaalde overtuigend de overwinning met ruim een seconde voorsprong. De Braziliaase springruiter, Jacques Jochims Fernandes volgde op de tweede plaats met onder het zadel Vondeenne de Blondel (Lauterbach). Het duo klokte af in in 22.53 seconden. De top drie werd vervolledigd door de Britse Laura Mantel en Mhs Sanfrancisco (Quidam Junior). Voor hun was er een nulrit in 22,68 seconden. Verder in de top vijf zagen we Felicie Bertrand met Aset d'Ouilly (Ugano Sitte) en Luis Ferreira met Caracas du Mirador Z ( Calvaro). Zij bleven foutloos in respectievelijk 22,70 seconden en 23,72 seconden. Klik hier voor de resultaten.