In Mechelen werd zonet de laatste grote prijs van het weekend afgewerkt: die voor de CSI2* ruiters. Van de 43 startende combinaties, konden er 13 de nul op de teller houden. Een barrage met 13 combinaties moest dus bepalen wie zich de Grand Prix winnaar mocht noemen. Spoileralert: Het gebeurt zelden dat een Grand Prix twee winnaars kent, maar in Mechelen kan alles gebeuren... In de barrage van de World Cup waren er helaas geen Belgen vertegenwoordigd maar in de CSI2* Grand Prix slaagden er wel verschillende Belg in om zich te kwalificeren voor de barrage. De eerste Belg die de ring in ging, was Christof Deraedt. Hij ging erg snel van start, maar helaas tikte zijn 10-jarige ruin Beijing Z (v. Bamako de Muze) twee balken uit de lepels. Deraedt zou op de dertiende plaats eindigen. Ook Dimme d'Haese kon met Comme Il Faut (v. Diamant de Semilly) de nul niet behouden. Hij reed weliswaar een snelle ronde, maar vier strafpunten hield  hem van een top drie plaats. Daarna was het aan Patrick Spits. 'Spitsie' was duidelijk gebrand op de overwinning en ging met Jacobien Dwergse Hagen (v. V-Vite) als een speer door het parcours. De 9-jarige BWP merrie liet hierbij alle balken in de lepels en finishte in 35,33 seconden. Goed voor de voorlopige eerste plaats. Toen de Duitse Angelique Rüsen de ring inkwam, werd onmiddellijk duidelijk dat ze goed naar de ronde van Patrick Spits gekeken had. Ze finishte met Dolocia (v. Untouchable 27) in exact dezelfde tijd als Spits waardoor de voorlopige eerste plaats van Spits een gedeelde eerste plaats werd. En zo zou het ook blijven. Lars Kersten eindigde op de derde plaats met Dobbey (v. Vdl Zirocco Blue). Deze Nederlandse combinatie sprong een foutloze omloop in 36,29 seconden.  Voor Vicky Van de Poel en Frenchy VDS (v. Cornet Obolensky) was er een vierde plaats. Zij reed een impressionante ronde en finishte in 36,34 seconden. Caroline Poels-Devos vervolledigde de top vijf met Carpe Diem DV Z (v. Contact v. Heffinck) Klik hier voor de resultaten