De tweede manche van de Global Champions Tour werd daarnet in Antwerpen gewonnen door de Fransman Simon Delestre met de 10-jarige Ryan des Hayettes (v. Hugo Gesmeray) . Na de twee omlopen wisten er 5 combinaties zich te plaatsen voor de barrage van de 'Longines Global Champions Tour of Antwerpen presented by Merit Capital'. In de barrage was Dreher de eerste die foutloos wist te blijven en dit in een tijd van 38:74 seconden. Begin dit jaar won het duo ook al de wereldbeker wedstrijd van Leipzig. Maar uiteindelijk was het Delestre die als laatste combinatie nog net iets sneller was, hij won in een tijd van 37:96 seconden. België lijkt Delestre goed te liggen want hij won in december nog de Wereldbeker van Mechelen en in 2013 de 4 sterren Grote Prijs van Antwerpen. Edwina Tops Alexander deed het ook zonder springfouten met Lintea Tequila (v. Campbell), maar was met 40:30 seconden trager en werd zo 3e. Christian Ahlmann en Codex One waren bijna sneller (38:79) maar kregen 4 strafpunten aangerekend. Op de 5e plaats zagen we Karim Elzogbhy met Amelia. Ali Bin Khalid Al Thani en Vienna Olympic waren goed voor de 6e plaats. Constant Van Paesschen was met Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle de enigste Belg die doorging naar de tweede ronde. In de eerste omloop kreeg het duo 4 strafpunten aangerekend, tijdens de tweede ronde kwamen er daar nog 8 strafpunten bij, wat resulteerde in een 15e plaats. Vorig jaar werden zij nog knap 3e in Antwerpen. Van Paesschen was niet de enigste Belg die 4 strafpunten aangerekend kreeg, maar hij had wel één van de snelste tijden neergezet, waardoor hij bij de 18 beste eindigde na de eerste omloop. Zo kregen ook Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love), Jos Verlooy (Hello Sunshine), Niels Bruynseels (Echo van 't Spieveld) en Gudrun Patteet (Sea Coast Pebles Z) 4 strafpunten achter hun naam. Na 4 dagen topsport werd Jumping Antwerpen op een prachtige manier afgesloten. Veel volk, mooie sport en een prachtig decor zorgden voor een geslaagde editie op deze nieuwe locatie aan de Cockerillkaai. Klik hier voor de uitslag. Foto's van het podium volgen dadelijk. BWPL0353BWPL0468BWPL0497BWPL0553BWPL0672BWPL0562