In Lier heeft Rik Hemeryck zonet voor een Belgische overwinning gezorgd in de CSI2* 1,35/1,40m in het zadel van zijn elfjarige Diabeau-zoon I Diego de la Sure. Aangezien deze proef van twee groepen werd samengevoegd naar één groep, werden alle plaatsen gedeeld.


QUICK RESULTS
  1. Rik Hemeryck - I Diego de la Sure (Diabeau) en Francisco Rocha - C Berriz Z (Coltaire Z)
  2. Iris Michels - Cristal Utopia Z (Calvino Z) en Sabrina van Rijswijk - Lely vd Bisschop (Elvis ter Putte)
  3. Thiago Ribas Da Costa - Kinky van 't Heike (Epleaser van 't Heike) en Constant van Paesschen - Bugano de l'Abbaye (Ugano Sitte)

Hemeryck en I Diego rondden de tweede fase in 28,16 seconden foutloos af, een kleine halve seconde sneller dan Rocha voor Portugal. De Nederlandse amazones Iris Michels en Sabrina van Rijswijk volgden op plaats twee. Michels snelde naar de eindmeet met de Zangersheidegefokte Cristal Utopia Z in 29,44 seconden, van Rijswijk stuurde Lely vd Bisschop (Elvis ter Putte) naar de finish in 29,83 seconden. De Braziliaan Thiago Ribas Da Costa rondde met Kinky van 't Heike (Epleaser van 't Heike) de top drie af. Constant van Paesschen deelde deze plaats met Bugano de l'Abbaye (Ugano Sitte), Bart Clarys werd vijfde met Katinka vh Blondveld (Contact vd Heffinck). Klik hier voor het volledige resultaat.