In Parijs is zonet de eerste finale van de Wereld Beker afgewerkt. Deze speed and handiness rubriek was enkel voorbehouden voor de beste 37 combinaties van het afgelopen seizoen. De beste ruiters van de wereld kwamen dus aan de start van deze rubriek en dat zorgde voor het nodige vuurwerk en spanning. Uiteindelijk ging de eerste plaats naar één van de enige amazones in het gezelschap: Beezie Madden. Beezie (Elisabeth) toonde nog maar eens waarom zij de beste amazone van de wereld is door met de 12-jarige hengst Breitling LS (v. Quintero) in 61,89 seconden naar de eindmeet te rijden. Hiermee bleef ze Daniel Deusser voor. Deusser ging er met zijn trouwe Cornet D'Amour meteen als een speer vandoor maar uiteindelijk bleken zijn 62,61 seconden net niet genoeg om Madden van de troon te stoten. De derde plaats ging eveneens naar een Amerikaans ruiter. Devin Ryan en Eddie Blue, een 9-jarige KWPN ruin, sprongen een foutloze ronde in 62,84 seconden. Marcus Ehning, die met Cornado NRW (v. Cornet Obolensky) als één van de laatste combinaties de ring in moest, eindigde op de vierde plaats. Ook hij liet het hout ongemoeid en finishte in 62,90 seconden. De vijfde plaats ging naar de Zweed Henrik von Eckermann. Hij reed met Toveks Mary Lou (v. Montendro) weliswaar de snelste ronde (60,33 seconden) maar vier strafseconden resulteerden in de vijfde plaats. Voor onze landgenoot Pieter Devos was er een knappe zesde plaats. Met Espoir (v. Surcouf de Revel) onder het zadel, sprong hij een foutloze omloop in 64,67 seconden. Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love (v. Landzauber) eindigden op de dertiende plaats. Philippaerts sprong een snelle ronde, maar een springfout hield hem van een top tien klassering. De beste dertig combinaties van vandaag, komen in de tweede ronde aan de start. Zowel Philippaerts als Devos mogen we dus later deze week opnieuw in de ring verwachten. Klik hier voor alle resultaten Klik hier voor de stand na de eerste ronde