De Belgen wisten zich allemaal te plaatsen voor de tweede ronde van de Grote Prijs in Shanghai. Daarvan ging er uiteindelijk één door naar de barrage. Dat was de winnaar van vorig jaar Pieter Devos met Candy. Vorig jaar won Devos deze Grand Prix met Dream of India Greenfield. Gregory Wathelet en Egano van het Slogenhof waren ook op weg naar de barrage, maar kregen een fout op de laatste hindernis. Met dit resultaat eindigden zij op de 12e plaats. Constant Van Paesschen en Citizenguard Cadjanine Z kregen over de twee omlopen 12 strafpunten waardoor ze op de 17e plaats eindigden. Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love stonden na de eerste ronde aan de leiding, zij begonnen ook uitstekend in de tweede ronde, maar kregen dan een springfout op een stijlsprong en een weigering op de muur. Nadien volgde er nog een fout op de voorlaatste hindernis, hierdoor eindigden zij op de 18e plaats. Voor de barrage wisten er uiteindelijk 8 combinaties zich te plaatsen. Pieter Devos kreeg daarin een fout op de eerste hindernis en eindigde zo met Candy op de 8ste plaats. De winst ging naar Euro Horse ruiter Harrie Smolders met Regina Z. Zij mochten als voorlaatste combinatie een poging doen om de snelle tijd (34:20) van Pius Schwizer (Caretina de Joter) te verbeteren. Smolders, vorige week in Lummen nog uitgeroepen tot beste ruiter van het concours, won in een tijd van 33:57 seconden. Morgen heeft Smolders nog een reden om te vieren, dan wordt hij 35 jaar. De 3e plaats was voor de Brit Michael Whitaker met Viking. Kamal Abdullah Bahamdan reed Noblesse des Tess naar de 4e plaats. Scott Brash (Hello M'Lady) en Jessica Mendoza (Spirit T) werden 5e en 6e. Harrie Smolders: "Regina gaat er altijd volledig voor, ik weet dat ze snel is. Marc Houtzager zei me dat ik risico moest nemen naar de laatste hindernis, want daar zou het verschil gemaakt worden. Ik won nog nooit een Global Champions Tour Grand Prix, mijn eerste winnen met Regina is fantastisch." Klik hier voor de uitslag.