Vanmiddag werd de spits van 4 dagen topsport afgebeten in het Azelhof te Lier. De jonge paarden kwamen eerst aan de beurt. 

Bij de 7-jarige paarden, in de ‘Prijs Equnews, was het Patrik Spits die de beste tijd van 32:95 seconden wist neer te zetten. Daarvoor kon hij rekenen op de Zangersheide merrie Bellissimo Z (v. Bamako de Muze). Rodrigo Giesteira Almeida volgde met Elud (v. Clinton) op de 2de plaats in 33:01 seconden. Nando De Miranda nam met de BWP merrie Jazzmir van het Halderthof (v. Kashmir van Schuttershof) de 3de plaats voor zijn rekening. 

Voor Dominique Hendrickx en de sBs merrie Danaide du Houssoit (v. Ogano Sitte) was er een 4de plaats. Michael G. Duffy sloot met Taormina de top 5 af. 

De middag begon met de ‘Prijs Equnews’ voor 5- en 6-jarige paarden. Daarin wist Maxime Tips iedereen voor te blijven. Met de 6-jarige sBs hengst Elton M.L. (v. Castelino Van De Helle) zette hij de winnende tijd van 37:93 seconden neer. 

Thierry Goffinet sprong met de 6-jarige BWP ruin Kannabis van de Bucxtale (v. Contact vd Heffinck) naar de 2de plaats in 38:19 seconden. Op 3 zagen we opnieuw Maxime Tips. Dit keer kon hij rekenen op de BWP ruin Kid Pleasure D’Asschaut (v. For Pleasure). 

Dominique Hendrickx klasseerde zich nu ook weer op de 4de plaats, nu met de 6-jarige BWP ruin Kasper van het Leliehof (v. Nonstop). Jeroen de Winter reed de 6-jarige BWP merrie Karmelita van den Dries (v. Diamant de Semilly) naar de 5de plaats.

De beste 5-jarige in de proef werd de BWP ruin Lot Blue B.&V. (v. President). Hij werd gereden door Inge Carton.  

Klik hier voor de uitslagen.