Patrik SpitsGisterenavond vond er nog een spannende zesbarenproef plaats op het CSI in Bourg en Bresse. Patrik Spits en Comptesse vd Withoeve (v. Sheyenne de Baugy) zetten voor ons land een topprestatie neer en raakten tot in de laatste ronde. Op de Italiaanse winnaar Lorenzo De Luca en Willink (v. Twister) na hadden alle resterende combinaties in de derde barrage minstens één balk. Wilm Vermeir en Darius de la Ferme Rose (v. Thunder vd Zuuthoeve) raakten tot in de eerste barrage, maar hadden een balkfout en vielen zo buiten het klassement. Vanmorgen won de Fransman Robert Michel de pointrace Prix Bourg Sports Equestres CSI4* met Catapulte, een elfjarige dochter van Limbo. Met 46,82 seconden waren ze de snelste combinatie die de volle 55 punten wist te pakken. De Marokkaan Abdelkebir Ouaddar en Cordano Sitte Z (v. Carthago Z) werden tweede. De derde plaats was voor de Franse Thomas Arnaud en Marius du Vallavan (v. Dollar du Murier). De beste Belgische combinatie in deze proef was Niels Bruynseels en de achtjarige Querlybet Hero-zoon Filou D. Ook zij konden alle 55 punten pakken maar reden een rustige proef in 58,2 seconden. Dat was goed voor de 21ste plaats. Rik Hemeryck en Foica vd Bisschop (v. Vigo d'Arsouilles) deden het nog kalmer aan met een tijd van 61,53 seconden en werden zo 25ste. In de Prix Grand Prix Magazine CSI4* was Wilm Vermeir met Darius de la Ferme Rose (v. Thunder vd Zuuthoeve) de beste Belg. Dit duo werd vijftiende na een foutloos parcours van 63,82 seconden. De Fransman Maximilien Lemercier en Nemo du Marais (v. Nautilud) wonnen nadat ze finishten na 55,58 seconden. Lemercier's landgenoot Reynald Angot pakte de tweede plaats met Parenthese Tame (v. Helios de la Cour II) terwijl Stephex Stablesruiter Sato Eiken derde werd met Norlam des Etisses (v. Quidam de Revel). Bron: Equnews Foto: Equpics