De eerste omloop voor de landenwedstrijd om de olympische teammedaille is van start gegaan. Belgen zijn nog niet aan de start verschenen, maar het spektakel en de spanning waren wel aan aanwezig in Greenwich Park. De eerste starter was Luciana Diniz. Met de goed springende Lennox (v. lifestyle) bleef de Portugeze foutloos onder de hevige regen. Ook Regerend Olympicsh kampioen, Eric Lamaze, vercheen reeds aan de start. Op de rug van Derly Chin de Muze (v. Nabab de Rêve) haalde Lamaze de teindstreep met één tijdsfout.

Voor aanvang van de Spelen maakte de Canadees reedsbekend dat zijn ambitie enkel bestond uit een goede bijdrage leveren voor het Canadese team. De Global Champions Tour-lady, Edwina Alexander, deed het dan weer foutloos op de rug van haar kleine maar pittige Itot du Château (v. Le Tot de Semilly).

Voor Marcus Ehning en Ward McLain verliep de ronde iets minder positief. Ehning tikte de bovenste blokjes van de 'dubbeldekker'-sprong eraf. Samen met de 15-jarige Plot Blue (v. Mr Blue) besluit Ehning de omloop met vijf punten. Ward Mclain kwam dan weer in de problemen op de waterbak. McLain reed Antares (v. Araconi) met een verkeerde afstand naar de 'sloot'. Het resultaat: vier strafpunten.

bron: equnews.be