Maikel Van der Vleuten geeft Nederland de nodige 'boost' in de medaillestrijd. Samen met Verdi katapulteerde de Nederlander over de hindernissen. Gelukkig net binnen de toegestane tijd. Dankzij de nulronde leidt Maikel voorlopig in ex aequo met Skelton het individueel klassement. De Nederlandse équipe stijgt naar een tussentijdse tweede plaats.

Met haar 18 jaar is de Amerikaanse Reed Kessler de jongste amazone die deelneemt aan deze Olympische Spelen. Voorlopig wist de amazone met haar viervoeter Cylana de parcours telkens feilloos te doorstaan. Vandaag verliep het echter iets minder vlot. Een afsprong naar het water van iets te ver leverde de eerste vier strafpunten op ook de stijl die volgt werd problematisch. De amazone weet zich niet te herpakken en ook de laatste hindernis gaat tegen de grond. Zo besluit de 18-jarige met een totaal van 12 strafpunten.

Ook Olympisch Kampioen Eric Lamaze noteert opnieuw een sterke Olympische deelname. Samen met Derly Chin de Muze verscheen Lamaze aan de start met een foutenlast van één punt. De derde dag viel echter al iets zwaarder voor de Canadees. Samen met de negenjarige Derly noteert Lamaze twee springfouten. Het totaal van negen strafpunten brengt het om een voorlopige 14e plaats in het klassement.

bron: equnews.be