Niet alleen Dirk Demeersman kreeg te maken met moeilijke stijlsprongen. Fransman Olivier Guillon had het eveneens moeilijk op de rug van Lord de Theize. Het duo gaf alles op het water maar strandde daardoor op de witte rechte die op zes galopsprongen volgt. Ook de laatste hindernis van de dubbel combinatie gaat tegen de grond. Hierdoor strandt de Fransman met evenveel punten als Belg Dirk Demeersman in het klassement. Ook bij landgenoot Simon Delestre (Napoli du Ry) sneuvelen er twee balken doorheen het parcours.

Het was wachten tot Duitser Marcus Ehning (Plot Blue, v. Mr. Blue) voor een combinatie zonder fouten de arena kon verlaten. Ehning liet zijn viervoeter over de hindernissen glijden alsof het niets was. Het duo strandt zo voorlopig aan de leiding van het klassement met een totaal van 5 strafpunten. Ook Fransman Kevin Staut (Silvana) weet weer hoe het moet. Hij legt de druk wat hoger voor de overige deelnemers en besluit met vier strafpunten.

Laatste Belg aan de start was Jos Lansink (Valentina van 't Heike). Het duo begon met vier strafpunten en besloot deze kwalificatie met één springfout. Het totaal van achtpunten brengt Lansink op een voorlopige gedeelde tweede plaats in het klassement. Het duo kreeg een tikte de uitsprong van de driesprong aan en het geluk zat toen niet mee.

bron: equnews.be