De eerste kwalificatie ronde is gereden. 51-jarige Belg Jos Lansink was de laatste die aan de start verscheen. Samen met Valentina van 't Heike (v. Nabab de Rêve ) bewees de voormalig wereldkampioen nog maar eens zijn kunnen. Het duo sprong hoog in de lucht en haalde de eindstreep zonder enig hout aan te raken.

Dit brengt het totaal op drie foutloze Belgen na de eerste individuele kwalificatie-proef. Philippe Lejeune (Vigo d'Arsouilles), Dirk Demeersman (Bufero vh Panishof) en Jos Lansink (Valentina van 't Heike) zetten de nodige nulrondes neer voor België. Gregory Whatelet (Cadjanine Z) houdt het bij een totaal van vier strafpunten en gaat zo door naar de tweede ronde.

Bij Nederland wist elk duo de eindstreep te halen zonder foutenlast. Gerco Schröder (Eurocommerce London) sprong arogant hoog over de hindernissen en houdt samen met Jur Vrieling (Bubalu), Maikel Van der Vleuten (Verdi) en Marc Houtzager (Tamino) het Nederlands blazoen onbesmet.

In totaal haalden vier duo's de eindstreep niet. Zo was het ook, raar genoeg, voor Beezie Madden en Via Volo. Op de dubbelsprong met Olympische ringen ging het echter mis. Madden komt tot twee maal niet in de buurt van de uitsprong. Op basis van deze eindstand wordt de startvolgorde voor de Olympische landenprijs bepaald. Voor het individueel klassement neemt elk duo zijn punten mee naar de volgende ronde.

bron: equnews.be

voor de uitslag: klik hier