Het lijkt erop dat de Belgische springruiters nog in de 'roes' waren na de mooie prestatie van gisteren. Laatste duo aan de start was Jos Lansink en Cavalor Valentina van 't Heike. Onder het toeziend oog van juryleden Freddy Smeets, Stephan Ellenbruch en Jon Doney sprong de combinatie krachtig over de hindernissen. Toch reed Jos even te dicht in de voet van de rode stijlsprong met resultaat vier strafpunten.

Na de tweede ronde houden slechts twaalf duo's de eindstand bij nul punten. Ook Nederlanders Maikel Van der Vleuten (Verdi) en Marc Houtzager (Tamino) horen daarbij. De Belgen Dirk Demeersman (Bufero vh Panishof), Gregroy Whatelet (Cadjanine Z) en Philippe Lejeune (Vigo d'Arsouilles) moeten voorlopig genoegen nemen met acht strafpunten in het individueel klassement. Lansink houdt het bij een totaal van vier. Momenteel zijn dan ook alle medaillekansen voor België even weggeborgen.

In het teamklassement staat Saudi_Arabië voorlopig aan de leiding. Het team sprokkelde slechts één tijdsfout bijeen. Gedeelde tweede plaats is er voor Groot-Brittanië, Zweden, Zwitserland en Nederland. Deze landen besluiten de eerste ronde met vier punten. Canada bezet de derde plaats met een totaal van vijf punten. België strandt momenteel achteraan op de dertiende plaats.

bron: equnews.be uitslagen: klik hier