In het Amerikaanse Wellington is het Olivier Philippaerts die in de hoofdrubriek, een FEI 5* Challenge Cup Round met een prijzengeld van $132.000 in de spotlight sprong. Hij kon daarbij rekenen op zijn 10-jarige Ogano Sitte-nazaat, H&M Ikker met wie hij foutloos de finish kruiste in 42.058 seconden. Uiteindelijk goed voor de vijfde plaats.
Na een spannende strijd was het McLain Ward die in het zadel van de sBs-merrie, HH Azur (v. Thunder vd Zuuthoeve) naar de overwinning reed. De Amerikaanse springruiter klokte foutloos af in 39,238 seconden.
Voormalig Olympisch kampioen, Eric Lamaze zat McLain op de hielen in het zadel van Fine Lady 5 (v. Forsyth FRH). Lamaze klokte foutloos af in 39,94 seconden. Margie Engle vervolledigde het podium op de rug van Royce.
Net buiten het podium strandde Spencer Smith op de vierde plaats met Rivale du Barquet en ging zo Olivier Philippaerts vooraf.
In de 1m35 rubriek was er voor Zoe Conter nog een zevende plaats. Zij kon daarvoor rekenen op haar Dolce Vita met wie ze in 37.789 seconden dubbel foutloos wist te blijven.