Elf duo's verschenen aan de start van de tweede ronde in de 1m60 Grote Prijs van Falsterbö. Snelste foutloze combinatie was daarbij de jeugdige Nicola Philippaerts en de 10-jarige ruin Carlos V.H.P.Z. (v. Chellano Z). Een overwinning die Philippaerts maar liefst 66.000 euro opbracht. Van de overige vijf duo's die beide omlopen foutloos doorstonden behaalde Brianne Goutal en Nice de Prissey (v. Rosire) de tweede plaats. Peter Fredricson en de negenjarige H&M Cash In (v. Cash and Carry) strandden op de derde plaats in deze Grote Prijs.

De beste Nederlander werd Hendrik-Jan Schuttert reed in totaal vier strafpunten bij elkaar. Op de rug van de 11-jarige schimmel Cerona Hs (v. Celano) strandde hij op de 16de plaats, net voor landgenoot Jeroen Dubbeldam. Samen met BMC Quality Time Tn (v. Quantum) noteerde Dubbeldam eveneens vier punten.

Donaat Brondeel zadelde zijn tophengst Breemeersen Adorado op voor deze 1m60 -klus. Met onder het zadel deze 10-jarige Acorado-zoon reed Brondeel naar een totaal van acht strafpunten. De tijd van 83,48 seconden belandde hij op de 26ste plaats. Voor de uitslag: klik hier - foto: equpics.com