Het hoofdspektakel op de Antwerpse kaai kon vandaag rekenen op de aanwezigheid van een stralende zon. De Grote Prijs, die hindernissen aanbood van 1m60 hoog, bracht heel wat kijklustigen naar de prestigieuze springwedstrijd. Slechts drie duo's doorstonden de eerste omloop foutloos. Heel wat balken werden uit de lepels geslagen bij de zware Euphony oxer of de Stad Antwerpen stijl sprong.

Met in totaal dertien kwamen ze terug in de tweede omloop uiteindelijk waren het enkel Nick Skelton met Big Star (v. Quick Star) en Pius Schwizer met Power Play (v. Cassal) die beide omlopen foutloos finishten. Skelton noteerde daarbij, met zijn tijd van 42,60 seconden, een ruimte voorsprong op Pius Schwizer. De derde trede was er voor Olympisch Kampioen Eric Lamaze die met Derly Chin De Muze (v. For Pleasure) een totaal van vier punten noteerde.

De Beste Belg in deze 1m60 proef werd Pieter Devos. Samen met de 10-jarige Candy (v. Nabab de Rêve) besloot Devos het parcours met acht punten, goed voor de vijfde plaats. Equteam ruiter Damien Haelterman kreeg drie springfouten met Dinero de Laubry, een mooi debuut op dit niveau. voor de volledige uitslag: klik hier