In een bloedstollende finale is het Nederland dat aan het langste eind trekt in de landencompetitie op de Wereldruiterspelen. Nederland is Wereldkampioen springen voor thuisland Frankrijk dat zilver wint, de Verenigde Staten pakken het brons. Duitsland eindigde op de 4e plaats. Voor Brazilië was er een 5e plaats.

Binnen het Nederlandse team wist enkel Jur Vrieling met VDL Bubalu een foutloze ronde neer te zetten. Zowel Gerco Schroder (Glock's Londen NOP) als Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi TN NOP) kregen 4 strafpunten. Voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN waren er 5 strafpunten. De Franse equipe maakte een aardige comeback in het klassement. Zij leverden twee nulrondjes met Penelope Leprevost (Flora de Mariposa) en Kevin Staut (Reveur de Hurtebise HDC). Zowel Simon Delestre (Qlassic Bois Margot) als Patrice Delaveau (Orient Express HDC) kregen 4 strafpunten.

Voor Amerika reed enkel Beezie Madden een foutloze ronde. Zij presteerde opnieuw sterk met de BWP'er Cortes 'C'. De andere Amerikaanse ruiters kregen 4 strafpunten. Dat waren Kent Farrington (Voyeur), Mclain Ward (Rotchild) en Lucy Davis (Barron).