De prachtige terreinen van de internationale wedstrijd in St. Gallen vormden zojuist het decor voor de derde manche van de Super League. Voorlopig stond België op kop, maar met één punt verschil met Duitsland was de Landenprijs in Zwitserland eveneens cruciaal (zie eerder bericht). Het Belgische team werd deze maal gevormd door Niels bruynseels en Conisha vd Helle, Dird Demeersman en Bufero vh Panishof, Rik Hemeryck met Quarco de Kerambars en Gregory Whatelet met zijn officiëel nieuwe Euphony Cadjanine Z.

Na de eerste omloop hield geen enkel land het scorebord op nul. België al zeker niet. Een totaal van negen strafpunten zorgde dat de leider van het klassement zijn tweede omloop sterk zou moeten aanpakken. Whatelet en Cadjanine besloten met acht punten, Bruynseels en Demeersman maakten er vier van terwijl enkel Rik Hemeryck het hout in de lepels liet. Was het niet voor de chrono die hem met Quarco de Keramabars alsnog één strafpunt opleverde.

Nederland deed het iets beter en besloot de omloop met zes punten, Duitsland nam na de eerste omloop de leiding met één strafpunt in totaal. Ook in de tweede omloop wisten de Belgen zich niet te herpakken. Niels Bruynseels besloot er met 12 punten terwijl Demeersman en Hemeryck de schade wisten te beperken tot vier strafpunten. Gregory Whatelet zette de trend van zijn eerste omloop verder en besloot opnieuw met acht punten in totaal.

Het verdict is Nederland naar de overwinning met een totaal van zeven strafpunten. Zwitserland volgt op de tweede plaats voor Groot-Brittanië. België eindigt alsnog op de vijfde plaats met een totaal van 25 punten. foto: archief 2011